Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

At lave lækker mad kræver et lækkert køkken

Søger du gode råd til et nyt køkken, hvor du kan bage dine flutes? Det kan være svært at beslutte sig, når du skal ud og anskaffe dig et nyt køkken.

Der er mange forskellige muligheder, og valg der skal træffes. Der er helt sikkert også noget for dig, men det kan være svært lige at finde ud af, hvilken stil og stemning man er til.

I denne guide følger en række af køkkentrends, som du kan lade dig inspirere af. Det er helt sikkert også en stil du finder tiltrækkende. Du kan finde mere inspiration til køkken hos Aubo. De har forskellige køkkener til enhver smag og helt sikkert også et bagevenligt et til dig.

Det rå køkken

Er du til et råt køkken med et industrielt udtryk? Så er den rå køkkentrend muligvis noget for dig. Kendetegnet for denne trend er inspirationen fra det industrielle køkken, der kendetegnes ved rå materialer af beton og jern, som giver et enkelt og råt udtryk.

Ligeledes består det rå køkken af åbne hylder og åben opbevaringsplads. Stor tilgængelighed og funktionalitet er derfor et gennemgående element i det rå køkken.

Du kan kombinere det industrielle og rå udtryk med en mere personlig stil. Dette gøres ved at tilføre dit køkken farver, i form af iøjnefaldende plakater eller grønne planter.

Det farverige køkken

Er du mere til et lækkert sammenspil imellem træ og farver, er det farverige køkken måske et oplagt valg for dig. Kendetegnet for det farverige køkken er nemlig en harmonisk sammensmeltning af træ og farver.

Både farver og træ er med til at skabe en særlig stemning i dit køkken. Alt efter, hvilken stemning du søger, kan du vælge imellem forskellige træsorter og farver.

Ønsker du ro og balance kan du overveje mere lyse træsorter og farver. Er du mere energisk anlagt kunne mørkere nuancer måske være et oplagt valg. Prøv f.eks. en lækker mørkeblå eller eksperimenter med de grønne nuancer.

Sidst, men ikke mindst er de mere mørke og dæmpede farver og træsorter med til at skabe hygge og atmosfære til dit køkken.

Det mørke køkken

Det mørke køkken er endnu en køkkentrend, der bliver mere og mere populær. Forskellige mørke nuancer i dit køkken skaber stemning, hygge og en sikker stil.

Du kan vælge at gå all in med et helt sort køkken, herunder både sorte vægge, gulve, køkkenelementer og lofter. Hvis dette er lidt i overkanten for din personlige smag, kan du overveje et kompromis, hvor du i stedet bruger mørke og dæmpende nuancer af blå, grå eller grøn. På den måde får du et mørkt og personligt køkken uden at gå all in på den sorte farve.

En vedvarende trend er at integrere træ og farver i et mørkt og harmonisk sammenspil. Derudover ser man i stigende grad, at en kombination af farver og messing- og stålelementer i sit køkken. Alt sammen med til at skabe et personligt, hyggeligt og ikke mindst bagevenligt køkken.