Guide: Sådan bager du lækre flutes med et bagestål

Når et flute bliver godt, er det en helt fantastiske. Det kan være vanskeligt at bage ordentlige flutes i en almindelig ovn, men med et bagestål er du sikret et godt resultat. Herunder følger en opskrift på flutes på bagestål.

Hvis du har prøvet at bage dine egne flutes, har du formentlig fundet ud af, at det er vanskeligt at lave et flot, tykt flute med en sprød kant. Det kan være vanskeligt, da det kræver, at du har en særlig ovn, som kan komme op i langt højere temperaturer end en almindelig ovn.

Løsningen er et bagestål – du kan se hvilke bagestål, der er bedst i test her. De kræver en mindre arbejdsindsats, det tager kortere tid at bage dem, og det bliver langt bedre, når du bruger et bagestål.

Det er en god idé at bruge surdej, når du skal lave flutes i en almindelig ovn, da det giver en langt bedre krumme, men det kan også smages i brødet, som bliver meget bedre, end hvis du blot anvender en almindelig dej.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 5 deciliter lunkent vand
  • 750 gram hvedemel
  • 2 teskefulde salt
  • 50 gram surdej

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden er inddelt i forskellige kategorier, og det er vigtigt, at du udfører alle, som opskriften foreskriver, hvis du ønsker det absolut bedste resultat.

Sådan laver du dejen:

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen får den rigtige konsistens.
  • Ælt dejen i fem minutter, så den bliver blød, men stadig slipper skålen nemt.
  • Bred dejen ud i skålen og tilsæt surdejen.
  • Ælt dejen lidt igen og tilsæt salt.
  • Tildæk skålen og lad dejen hæve i tre timer ved stuetemperatur.

Sådan strammer du dejen op:

  • Drys mel ud på bordet og skrab dejen ud.
  • Du må ikke ælte dejen, men del den op i tre store dele og stram disse op hver for dig.
  • Fold fire hjørner på midten af dejen, hvorefter du folder fire nye hjørner på midten.
  • Vend dejen om, så samlingen vender nedad, og drej dejen over bordpladen.
  • Nu er dejens overflade strammet op, så der kommer tydelige luftbobler gennem overfladen.
  • Lad dem stå og hvile i omkring 20 minutter.
  • Placér bagestålet i ovnen og varm den op i minimum 1 time.

Sådan former du flutesne:

  • Nu former du en dejkugle til hvert flute – træk i dejen, så den bliver til en firkant og fold dejens nærmeste sie ind over midten, hvorefter den trykkes fast.
  • Læg den nærmeste side af dejen over den anden halvdel og tryk den flad.
  • Vend samlingen nedad og rul den lidt på køkkenbordet.
  • Læg et viskestykke over bordet og placér et stykke bagepapir herpå.
  • Flyt dine flutes over på bagepapiret og lad dem stå og hæve overdækket i 30 minutter.
  • Læg bagepapiret på bagestålet og rids brødene med en skarp kniv, så de får de rette riller, der kendetegner et godt baguette.

Sådan bager du dit flute:

  • Placér en halv liter kogende vand ind i bunden af ovnen og placer bagestålet i ovnen. Bag dem ved 300° i 8 minutter.
  • Skru ned til 200° og bag dem i 22 minutter, så de i alt får 30 minutter.
  • Åbn ovnen en smule, når der er 10 minutter tilbage af bagetiden, så den resterende damp forlader ovnen.
  • Tag flutesne ud og placér dem på en rist, hvor de kan køle af i en time, før du skærer i dem.